Wie is wie


Dertig jaar huwelijk schept veel vertrouwen. Vijftig jaar vriendschap ook.

Het avontuur is goed beproefd met drie grote rally’s die Mick en Anty (vijftig jaar vriendschap) hebben ondernomen. De eerste was de Himalaya Trial, van St. Gerlach naar Bhutan. Een debuut voor allebei. De rally ervaring bestond uit het rijden van één Winter Trial met veel sneeuw in een Porsche 356. De Porsche bleek echter te klein voor een monstertocht dus kwam de prachtige rode Mercedes 280 SE 3.5; een originele Flachkühler uit 1970. Deze werd liefdevol: ‘The lady in Red’ genoemd. Onbevangen gingen de vrienden op pad. Europa was achteraf een ‘eitje’! Turkije werd doorkruist, Irak. Het traject door Pakistan (Balochistan) moest in een dag worden gereden omdat het er toch al een beetje heikel was. India… een verhaal apart, Nepal, nog even voor ‘old time sake’ weer verder door India! En dan het eindpunt bereiken: Het hooggelegen Bhutan in de Himalaya. Een tweede plek in het eindklassement  was hun beloning!

Daarna volgde de memorabele Carrera Copacabana. Een tocht van Buenos Aires, via Pensinsula de Valdez, langs de machtige Andes en deze op 4000 m oversteken en weer terug, de Atacama woestijn, langs de beroemde watervallen van Iquazu om uiteindelijk te finishen op de Copacabana in Rio de Janeiro. En als laatste testcase van deze lange vriendschap werd de legendarische rally Peking to Paris samen gereden. Mick altijd als driver en Anty altijd als navigator. Het virus had zich genesteld. Wie weet wat er nog in het verschiet ligt….

In 1984 in de bergen van Zwitserland                                                                                                                 Hoe zullen we rijden van Ascona naar GrimentzIMG_0037

Val d’Annniviers , augustus 1984

 

 

De Commissie Hoofdkussen

Toen was de tijd rijp om met de ‘Commissie  Hoofdkussen’ ( meer dan dertig jaar huwelijk) het rally leven uit te proberen. In de kleine, stoere MGB GT  V8, waarin we meer dan dertig jaar geleden zijn getrouwd, zullen we in drie weken van Halifax, Nova Scottia, Canada naar San Fransisco, VS rijden. Een tocht langs prachtige gebieden. Anty zal dit keer het stuur ter hand nemen en moet vertrouwen op de aanwijzingen van Sonja. Meer dan dertig jaar huwelijk, zoals ik al zei!

 

A1, 2 oktober 1982                                                                                                                   Naarden, mei 2015

MG 2 oktober 2982 ADSC04696

Advertenties

9 gedachtes over “Wie is wie

 1. Sonja, wat een leuke site. Mooi die foto’s over 50 en 39 jaar! Wij gaan een en ander goed in de gaten houden. We zijn natuurlijk enorm benieuwd hoe jullie het er samen vanaf brengen (we denken heel goed)

  Like

 2. Mooi om te zien dat er hier en daar na zo vele decennia nog altijd liefde kan bestaan binnen een huwelijk. Ik heb het allemaal van jongsafaan en van dichtbij meegemaakt.

  Like

 3. Wat een mooie site dit, heel gaaf! Had me nooit gerealiseerd dat jullie de MG ook als trouwauto hebben gebruikt! We houden jullie in de gaten.

  Like

 4. Nog op de valreep. Super leuke site. We zijn erbij, kunnen ook niet meer wachten.
  Tot in Halifax!
  x, Emile en Marianne

  Like

 5. Anty en Sonja, ongelooflijk veel succes toegewenst. We zijn benieuwd hoe het jullie zal vergaan en zullen jullie op deze site volgen. En bedenk…jullie doen dit voor jullie plezier. Rij “voorzichtig”.
  Liefs, Erik en Mariëtte.

  Like

 6. toch een beetje strakke gezichten zo voor een grote reis. veel goede mijlen gewenst en hou de alles heel!

  Like

 7. Genieten van die verhalen! Ook wel ’s rally gereden en bolletje pijltje komt daarom bekend voor en dat was ook met een aantal (Delftse) MG’s. Quebec was ik in 1978 rondreis met onze familie, ik herken de grote houten steiger/boulevard op jullie foto. Leuk om de Verlopen op jullie website attent maken bij de familiegolf binnenkort, of lezen die al mee? Goeie reis! Jan Willem, Baambrugge

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s