28 juni – Eureka -San Francisco Afstand 500 km in 8 uur

Vertrekkend uit Eureka leidde de weg ons langs de Avenue of the Giants. De enorm grote Cypressen die hier groeien. Gisteren was het ons al opgevallen dat de bomen die we steeds meer zagen kaarsrecht en mega hoog waren, dus dachten we eigenlijk dat dit die Sequoia’s wel zouden moeten zijn. Maar nee, hoor. Nu reden we dus echt het befaamde gebied van de Sequoia’s binnen. Geschat zullen ze zo ongeveer 80 meter of hoger zijn, de diameter bij de voet is 3 a 4 meter. De toeristisch trekpleister was natuurlijk de boom waar we doorheen konden rijden.  

DSC05013DSC05032

Deze Chandelier Tree is 2400 jaar oud, 80 meter hoog en ondanks het ruwe gat in zijn lijf leeft hij nog steeds.

IMG_0871

Hij kijkt wat beteuterd maar dat komt vanwege de zeemist…

Een prachtige bochtige weg van ca. 65 kilometer lang bracht ons uiteindelijk aan de kust. Omdat dit de laatste dag was van de rally waren er geen Regularity’s meer. Vonden we niet erg, na gisteren. Ja, en dan sta je oog in oog met de Pacific Ocean! De magie liet nog even op zich wachten want er hing een hardnekkige zeemist. Maar hoe meer we zuid reden des te zonniger het werd. Ook de aanblik van deze prachtige kust met allerlei baaien en afgronden, rotsstranden en kleine dorpjes langs de Route 1 was weer helemaal de moeite waard. De vegetatie veranderde ook in deze dag.

We konden de Eucalyptus bomen eerder ruiken dan dat we ze zagen. Palmen en Bougainville langs de wegen. Ja, Sup-tropisch, we zitten hier ook op 41′ Noorder Breedte en 125′ Wester Lengte. Dat in op een gelijke breedtelijn als bijvoorbeeld Marokko. Wat dat betreft wel even een leuk statistiek verhaal. 

We zijn door 14 staten gereden. Op 7 juni startten we op 45’NB / 55’WL in Halifax in Nova Scottia, door naar New Brunswick, Quebec, dat was allemaal nog Canada. De VS in: de staat New York, toen nog even Canada weer in door Ontario, Aansluitend Michigan, Wisconsin, Minnisota, North Dakota, South Dakota, Wyoming, Idaho, Nevada en op 28 juni kwamen we aan in San Francisco de staat Californië. We zijn vier tijdszones opgeschoven en hebben nu een tijdsverschil met Nederland van 9 uur.

De uitkloktijd was deze dag was rond lunchtijd. De opties waren: over Higway 1 langs de kust doorrijden tot aan San Francisco of het land doorsteken en dan de snelweg richting San Francisco nemen. Beiden zouden ons over de Golden Gate voeren! Aangezien het zondagmiddag was en veel weekend-vierders weer zou terugkeren naar San Francisco kozen we voor de snelweg; de afgelopen tijd genoeg bochtige weggetjes gehad. Nog een uur door Zuid Frans gebied met heuvelachtige wijngaarden en nog anderhalf uur snelweg brachten ons dan toch echt bij de Golden Gate!!

Daar reden we dan met onze stoere MG over deze machtige, legendarisch brug!! Pink, pink, traantje achter de zonnebril. De stad lag er imposant bij daar zo op de hill. Links, rechts, omhoog voerde het routeboek ons voor het laatst naar het hotel. The Fairmont boven op Nob Hill. IMG_0877            DSC05058IMG_0892

Een maal in het hotel hadden we nog mooi de tijd om alle spullen uit de auto te halen en een trotse strik op de dappere MG te plaatsen zodat ze heel feestelijk onder de ereboog door kon rijden.

IMG_0893

Die avond hadden we op de 23ste verdieping van het hotel het ‘pricegiving diner’ met alle deelnemers. Het uitzicht was adembenemend, 360′ rondom konden we kijken naar San Francisco in het avondlicht! Betoverend. Tijdens het diner werd een fotoreportage getoond. De fotograaf Gerard Brown, die tijdens deze trip constant foto’s had gemaakt had een enige reportage samengesteld van alle hoogtepunten uit deze rally. Cheers alom bij het zien van al die herkenbare situaties, prachtige actiefoto’s van de auto’s.

DSC05068 DSC05073

DSC05074

De vier mechanics worden uitgebreid in het zonnetje gezet.

De prijsuitreiking met de winnaars die onwaarschijnlijk hard hebben gereden op al die enge weggetjes. Wij een 23ste plek waar we heel blij mee zijn. Veel deelnemers feliciteerden Anty met de MG. Iedereen heeft wel een klein soft voor het bakkie. Erg leuk.

IMG_0899

Geheel links de Golden Gate en midden in de baai de beruchte gevangenis Alcatraz.

Advertenties

4 gedachtes over “28 juni – Eureka -San Francisco Afstand 500 km in 8 uur

 1. Goede morgen beiden,
  Ik ga de dagelijkse updates missen!
  Best we lekker denk ik een dagje zonder auto en eindelijk ook weer eens andere spieren gebruiken. BMI na 3 Weken US of A zal wel lekker opgelopen zijn. Blij dat jullie en het speeltje de tocht veilig hebben doorstaan.
  Beried je donderdag maar vast op en zeer warme dag hier (30+c). Ik sta bij de gate of anders buiten aan de overkant van de aankomsthal.
  Safe trip back home
  Steven

  Like

 2. Top prestatie dat jullie en MG het volbracht hebben. Ook ik zal jullie dagelijkse berichten missen. Goeie reis terug. Liefs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s