27 juni. Reno – Eureka Afstand 600 km in iets meer dan 9 uur

De rit van 27 juni heeft ons toch nog weer kunnen verbazen. Wat te denken van 600 km bergweg. ( Amsterdam – Parijs!) Slinger na slinger door de bergen en bossen. Kijk maar eens op Highway 36. Later meer want het internet is hier super traag.

 

Het hotel in Eureka was wat ‘onder’ de standaard, laten we het daar op houden. De mensen hadden echter wel enorm hun best gedaan. Vriendelijk bij de bediening en erg behulpzaam. Later een leuk filmpje van hoe het er op een parkeerplaats aan toe gaat. Nu een verslag van de laatste echte rally-dag.

Met weinig spijt verlieten we Reno. Hebben we ook weer meegemaakt.  Na een korte rit over de snelweg kwamen we bij de grens met Californië aan. We mochten geen fruit, groenten en planten meenemen… In het dorp Chilcook lazen we verheugt dat hier “The last Chance Saloon” was. Maar we gingen door. De Grizzly Ridge op, een weg door het natuurpark van Plumas National Forest. Onze laatste Regularity op zand. Het was bergachtig, omhoog en naar beneden, droog, stoffig en weer knap ; ‘Oejoejoej’ zullen we maar zeggen. Op een gegeven moment stond er in het roadbook “gully”, dat houdt in diepe geulen overdwars of in de lengte van de weg.  Over de tijd kan ik geen zinnig woord zegen, overleven was meer het credo. Komen we aan de andere kant bij het eindpunt uit waar iedereen zich weer zou verzamelen, horen we Marco Halter een Zwitser met een Ford Falcon zeggen dat hij 5 seconden te snel was… wij 3 minuten te langzaam. Wat je maar wilt. De middag had nog meer bergweg in petto. Nu 2 Regularity’s achter elkaar met een totale lengte van 24 kilometer over asfalt. Wel met de nodige gaten, bochten en afgronden, hoor. Op dit stuk werden we door dezelfde Marco ingehaald. In een bocht naar links en uphill geeft hij even goed gas om ons definitief te passeren. Het linkervoorwiel komt zeker 35 cm van de grond. Zo gaat dat.

Tijdens deze dag passeren we ook nog een onbeduidend dorp. Red Bluff. Maar Red Bluff heeft wel iets speciaals, het is namelijk de geboorteplaats van Tom Hanks. Zo kom je nog eens ergens. Na al die bochtige bergwegetjes doemt dan toch Eureka op. Een mooier woord zou je niet kunnen verzinnen na zo’n dag.

Deze avond hebben de Mechanics een feestje op de parkeerplaats gehouden. Andy, Tom, Owen en Jamie: mannen die iedereen deze afgelopen drie weken op de weg hebben weten te houden. Iedere vrij minuut lagen ze desgevraagd onder auto’s om deze op te lappen. Met originele oplossingen wisten ze de meeste deelnemers in de rally te houden. Marianne had een leuk plannetje. Ze had kleine houten klompjes mee genomen. Die hebben we van een veiligheidsspeldje voorzien en deze als trofee opgespeld bij deze positieve mannen. Tom van den Berg had een prachtig verhaal namens ons: de Daffia. ( zo had Alastair Caldwell onze 4 equipes genoemd= Dutch Maffia)

DSC05008                                       IMG_0860

Advertenties

2 gedachtes over “27 juni. Reno – Eureka Afstand 600 km in iets meer dan 9 uur

  1. Anty en Sonja
    Proficiat!! mooie foto bij de finish in SF en was erg leuk voor het slapen gaan de verhalen van jullie avontuur te lezen.
    beste groeten, marc

    Like

  2. Ha Marc, ja ja we zijn er!! Gister door de ereboog gereden met de checkerd flag!! San Francisco, 6.100 mijlen op de teller erbij. De MG heeft het fantastisch gedaan en wij op een 23 ste plek, geheel ongeschonden, ha, ha. Tot gauw

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s