23 juni. Cody – Yellowstone Park – Idaho Falls. Afstand 520 km in ca. 9 uur 

Vandaag hadden we een vrije rijdag om door Yellowstone national Park te rijden op weg naar onze volgende stop Idaho Falls. 

Hier ook weer geeft de slingerweg onze route aan. We zijn via de noord-oost ingang het park binnen gegaan. Medio 19de eeuw werden ondekkingstroepen van het leger er op uitgestuurd om de doorgang in de Rocky Mountains te ontdekken zodat men bij de Pacific Ocean kon komen. Twee van deze ontdekkers zijn lange tijd achter gebleven in het adembenemend mooie gebied dat de Indianen Yellowstone noemden. Eenmaal terug in het bewoonde oosten wisten ze na vele jaren lobbien de overheid ervan te overtuigen dat dit gebied te speciaal was om zomaar aan de expansie van de westerling ten prooi te vallen. In het kort is dit het verhaal van het eerste nationale natuurpark. In 1872 werd bij wet bepaald dat het enorme gebied voor altijd in tact zou blijven.

DSC04938 DSC04949 DSC04950 DSC04951 DSC04954

En wat hebben we allemaal voor schitterends weer gezien. Het is inderdaad een zeer speciaal  gebied. Verschillende gesteentes wisselen elkaar af en daardoor is het landschap ongelofelijk gevarieerd. Over de bergen kom je aanrijden en ontdek je ergens in de verte een hoge vlakte die als een gigantisch tafel boven op het landschap blijkt te staan. Loodrechte wanden gaan zeker 400 meter naar bedenen. Dan eenmaal in het park lopen er zeker 1500 buffels vrij rond. De dieren hebben hier altijd voorrang. Dus Buffel op de weg. Stoppen allemaal. We hebben er veel gezien. Ik heb ook nog drie Mooses gezien. Maar het wisselde landschap is zo verrassend. Watervallen, een gebied met hete geisers. Hier komt kokend water en stoom uit de grond. Het bevat veel zwavel en mineralen. Prachtig om te zien. De mineralen zorgen ervoor dat zich algen in het warme water kunnen vormen. Het ligt er maar aan wat voor samenstelling het water heeft welke kleur algen er zullen groeien. De omgeving rondom de geiser is zo dood als maar kan. Bomen zijn wit uitgeslagen van het zwavel. Zodra ik de foto’s  heb zal ik ze erbij zetten.  

Het was al met al een warme en ook vermoeiende dag. In het park rijd je toch heel veel achter campers die langzaam vooruit komen. Dan kosten de 500 kilometer + die we moesten afleggen om hier te komen, veel tijd. Met een temeratuurtje van 35 C is dat knap vermoeiend. Dus. Te kooi, Anty ligt al in z’n mandje en dat ga ik nu ook doen.

Mooi nieuws!! Net om mijn Whatts App!!! We hebben er een nichtje bij: Malou, vandaag geboren. Van harte gefeliciteerd Sandrine en Jurriaan

Advertenties

Een gedachte over “23 juni. Cody – Yellowstone Park – Idaho Falls. Afstand 520 km in ca. 9 uur 

  1. Mooie verhalen Son. En nog op tv ook. Wij gaan vrijdag naar Zwitserland voor 2 weken. We zullen ze daar de groeten doen. Helaas lees ik jullie reisverslagen dan pas half juli. Doe jullie best om toch nog een plaatsje te stijgen op de klassementsladder. Have fun. Groet, Erik en Mariëtte

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s